Telefoonnummer

010 300 4000

E-mail

[email protected]

Openingstijden

Ma-vr: 08.30-17.00

Wil je gaan beleggen? Dan moet je goed weten wat je doet. Als beginner is het daarom niet altijd eenvoudig om jouw geld ergens in te investeren en hier ook een goed rendement aan te kunnen behalen. Er zijn een groot aantal opties en vaak moet er veel geld beschikbaar zijn voor de investering. Je kunt daarom beter een professional inschakelen die de keuzes voor jou gaat maken. Een van de professionals die voldoende kennis heeft, is Synvest. Alleen wat moet je zelf nog weten over beleggen? Onderstaande informatie kan jou hier meer inzicht in geven. 

Beleggen door risico’s te beperken 

Bij beleggen gaat het erom dat je een groot rendement gaat behalen. Echter zitten er ook risico’ aan verbonden. Deze risico’s moet je goed in het achterhoofd houden en eventueel ook gaan verkleinen. Het verkleinen kan door de beleggingen te spreiden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor zes verschillende fondsen. Als een van de fondsen dan niet werkt, kunnen de eventuele verliezen opgevangen worden met de winst die je met de andere fondsen hebt. Zo zorg je ervoor dat je het verlies niet op hoeft te vangen met extra geld en loop je geen risico’s tot financiële problemen op. 

Jouw financiële situatie in kaart brengen 

Daarbij kan beleggen alleen met geld dat je echt kunt missen. Je moet er daarom voor zorgen dat je jouw financiële situatie goed voor ogen hebt. Zet daarom jouw inkomsten en uitgaven overzichtelijk bij elkaar en bekijk welk bedrag voor langere tijd opzijgezet kan worden. Hierbij houd je ook rekening met de eventuele grote uitgaven die gedaan moeten worden. Een professional doet dit ook altijd tijdens een kennismakingsgesprek, zodat er een goed advies uitgebracht kan worden op de stappen die je kunt nemen en of een belegging een goede keuze gaat zijn. 

De soorten beleggingen bekijken 

Bepaal bij beleggen ook waarin je wilt gaan beleggen. Er zijn een groot aantal mogelijkheden en je hoeft niet alleen in aandelen of obligaties te investeren. Je kunt ook altijd bekijken of je bijvoorbeeld in vastgoed wilt investeren. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw beleggingsdoel ook daadwerkelijk bereikt gaat worden. Als je ergens verstand van hebt, is het belangrijk dat je hiervoor kiest. Met behulp van een professional hoef je hier zelf geen keuze voor te maken en zorgt deze ervoor dat jouw geld op een goede manier geïnvesteerd wordt en het rendement behaald wordt. 

Altijd geduld hebben bij beleggingen 

Het is belangrijk dat je bij beleggen voldoende geduld gaat hebben. Jouw geld zal voor langere tijd in de belegging zitten en kan ook minder goede jaren hebben. Doordat je het helemaal uit handen geeft bij een professional kan dit extra spanningen met zich meebrengen. Je hebt er zelf immers niet meer de controle over. Zorg er daarom altijd voor dat je jezelf hier ook op voorbereidt en geef jezelf de gelegenheid om een mooi rendement op te bouwen voor de toekomst. Jouw geld zal daarom altijd goed terecht gaan komen.   

Aanbevolen artikelen