Telefoonnummer

010 300 4000

E-mail

[email protected]

Openingstijden

Ma-vr: 08.30-17.00

We zullen wellicht niemand meer verbazen wanneer we zeggen dat elektrische voertuigen door de jaren heen stelselmatig aan marktaandeel hebben gewonnen. Niet alleen is dit het gevolg van de invoering van de zogenaamde lage emissiezones, daarnaast kan er ook worden vastgesteld dat de prijs aan de pomp voor veel mensen toch een behoorlijke doorn in het oog wordt. De sterk toegenomen populariteit van elektrische voertuigen heeft ook verschillende aandelen aardig op de kaart gezet. Dit geldt uiteraard voor het aandeel van Tesla, maar zeker ook voor het NIO aandeel. Wil jij graag meer te weten komen over de NIO aandelen en wil je kunnen achterhalen of je nu zou moeten overwegen om ze te kopen of niet? Dan moet je vooral verder blijven lezen!

Wat moet je weten over het bedrijf NIO?

Voordat we dieper ingaan op de NIO aandelen is het natuurlijk altijd interessant om even stil te blijven staan bij het bedrijf zelf. Voor NIO geldt dat het een Chinees bedrijf is welke werd opgericht in het jaar 2014 door William Li. Voor deze man geldt dat hij zeker niet aan zijn proefstuk toe is, integendeel. voordat hij verantwoordelijk werd voor de oprichting van NIO had hij namelijk reeds ervaring als bestuursvoorzitter bij bedrijven als Bitauto en natuurlijk ook NextEV. Deze bedrijven staan allebei bekend omwille van de niet onaanzienlijke invloed die ze hebben gehad op de ontwikkeling van de elektrische voertuigen die worden gebruikt in de Formule E. Ondanks het feit dat beide bedrijven dus zeker niet van de minste zijn had Li het gevoel dat hij er toch niet helemaal zijn ei in kwijt kon. Daar wou hij dan ook bijzonder graag verandering in brengen.

Pionier op het gebied van autonoom rijden

NIO aandelen zijn aandelen die erom bekend staan sterk technologisch getint te zijn. Dat is het gevolg van het feit dat het bedrijf erom bekend staat in het bijzonder de kaart te trekken van autonoom rijden. Dat is zeker iets wat in de toekomst een belangrijke rol kan gaan spelen, maar op moment van schrijven staat de regelgeving errond nog helemaal niet op punt. Dat heeft als gevolg dat er nog geen direct voordeel uit kan worden gehaald voor het bedrijf NIO. Eenmaal dit wel volledig op punt zal staan is het uiteraard wel mogelijk dat dit de waarde van het aandeel van NIO een behoorlijk duwtje in de rug zal kunnen geven.

Hoe interessant zijn NIO aandelen om in te beleggen?

Voordat je ergens in gaat beleggen dien je uiteraard altijd eerst goed je eigen onderzoek te doen. Dat spreekt voor zich. Voor de NIO aandelen geldt dat ze een ongelooflijk potentieel herbergen. Dat gezegd hebbende is en blijft dit uiteraard een groeiaandeel. Bovendien is het ook nog eens zo dat het gaat om een Chinese onderneming. Dit heeft als gevolg dat het in de praktijk altijd belangrijk is om je bewust te zijn van het volatiele karakter waar deze aandelen over kunnen beschikken. Is dat voor jou niet meteen een groot probleem en geloof je in de toekomst van elektrisch rijden en van het bedrijf NIO? Dan kunnen de aandelen van dit bedrijf zeker de moeite waard zijn om te overwegen.

Zelf online beleggen doe je via Beleggen.info!

Aanbevolen artikelen