Telefoonnummer

010 300 4000

E-mail

[email protected]

Openingstijden

Ma-vr: 08.30-17.00

Voor een klein klusje, zeg het behangen van je hal, houd je niet zoveel troep over. Dat afval is best te overzien. Maar ook als je in een nieuwbouwhuis zelf je inbouwkeuken monteert, heb je nog geen onafzienbare berg afval. De ene klus is de andere niet. Voor het verbouwen van een grote garage tot kantoorruimte begint het bouwafval wel snel omhoog te komen in je tuin. Dan denk je al gauw dat je toch even een bouwcontainer moet regelen. Omdat je veel met steen en beton bezig bent, moet je dan wel een speciale bouwcontainer aan laten rukken. Want gewone bouwcontainers, daar mag geen steenwerk meer in. Ben je klaar en kijk je dan tegen een halfgevulde bouwcontainer aan? Dat is niet leuk, want de helft die je niet hebt gevuld, betaal je toch voor de volle honderd procent. En dat terwijl je gewoon een puinzak of tien, twintig kon pakken!

 

Wikken en wegen tussen de puinzak en de puincontainer

Goed, het is soms moeilijk om exact in te schatten hoeveel puin een klus je gaat opleveren. Maar dat is minder vaak die 3 of 5 m3 waar een puincontainer mee gevuld kan. Stel dat je uiteindelijk op 1,5 m3 puin uitkomt en je hebt een 3 m3 container gehuurd. Dan kun je wel denken, goed dat ik geen 5 m3 container heb laten voorrijden, maar alsnog heb je het kleinste formaat puincontainer ook nog maar voor de helft vol. Puinzakken zijn vaak goedkoper dan je denkt. Die huur je niet duur, maar koop je voor een zacht prijsje. En de milieustraat is gewillig om je bouwafval te ontvangen. Het enige dat je extra moet doen om die dure containerhuur te besparen, is een paar keer heen en weer rijden.

 

Snel bespaard met de puinzak

En zo vaak hoef je ook niet naar de milieustraat toe. Want elke puinzak kan wel tot 50 kilo aan. Een voorbeeld: je sloopt een betonnen vloertje van in totaal een kubieke meter materiaal. Dat is ongeveer 2000 kilo. Dan voldoen vijftig puinzakken prima. Ben je voor minder dan 30 euro plus wat autoritjes aan kosten kwijt. Terwijl zelfs een kleine puincontainer je snel 300 euro moet kosten. Dat is dus tien keer zo veel!

 

Zakken zijn handig om vooraf te gaan scheiden

Puinzakken zijn speciaal gemaakt voor zwaar werk. Ze zijn behoorlijk scheurvast en hebben een geweven structuur. Het materiaal is vaak polypropyleen, oersterk dus. Naast steen en beton verpak je er ook prima ander puin mee, of dat nu hout is of ijzer. Asbest in puinzakken doen is wel verboden; daar zijn speciale asbestzakken voor nodig. Ben je slim, dan scheid je je bouwafvalstroom al bij de bron, dus op je erf. Je reserveert dan zakken voor hout, andere voor dakafval en weer andere voor steenpuin. Ga je daarna naar de vuilstort, dan heb je je rotzooi snel in de betreffende containers geworpen en hoef je daar niet alles meer uit te gaan zoeken.

 

Een gewone vuilniszak hoort in de keuken, niet op de bouwplaats

En er zijn nog steeds zogenaamde handige klussers die denken dat een rolletje huisvuilzakken uit de supermarkt het werk ook wel kan doen. Scheelt dan toch snel twintig eurocent per zak. Maar goedkoop wordt dan duurkoop want ook al doe je maar een paar kilo puin in een normale huisvuilzak, dan begint alles al te trekken en te scheuren. Ga je er dan mee aan de sjouw, dan laat je op je tuinpad een spoor van steenbrokken achter. Zwaar materiaal? Voorbehouden aan de puinzak.

Ga naar Profipack.nl als je meer informatie nodig hebt. 

Aanbevolen artikelen