Telefoonnummer

010 300 4000

E-mail

[email protected]

Openingstijden

Ma-vr: 08.30-17.00

Debiteurenbeheer draait om je administratie op orde te houden en je geld snel te kunnen ontvangen. Hoewel sommige ondernemers nog met Excel bestanden hun debiteurenbeheer doen, is het goed om te weten dat er veel betere oplossingen zijn. Eigenaren van zowel grote als kleine bedrijven hebben baat bij goede software voor debiteuren beheer. Maar waar merk je deze voordelen en hoe werkt de combinatie van zelf je het beheer doen en dit deels uitbesteden? In dit artikel lees je er meer over.

Een betere cashflow en positief contact

Hoewel het vriendelijk lijkt om een debiteur een wat langere betaaltermijn te geven, kan dit tegen je werken. Door geen herinnering te sturen, kan het zijn dat jij lang op je geld wacht, terwijl jouw klant de factuur gewoonweg vergeten is. Wanneer je een strak debiteurenbeheer aanhoudt, dan ontvangt de klant via de debiteuren beheer software automatisch de herinnering. Als jij dan toch besluit, na contact, een langere betaaltermijn te geven, wordt dit alleen maar gewaardeerd. Niets van je laten horen over een openstaande factuur lijkt slordig, alsof jij je administratie niet op orde hebt. Kortom, strak op je debiteurenbeheer en je openstaande facturen zitten, levert een snellere betaling op en geeft jouw bedrijf daarmee een betere cashflow. Daarnaast kom je professioneel over en is er voldoende ruimte voor vriendelijkheid in het contact.

Je debiteurenbeheer zelf doen of uitbesteden?

Vaak maak je van het beheer zelf doen en uitbesteden een combinatie. Je voert zelf jouw facturen in en de software zorgt voor de rest. Zeker voor kleine bedrijven werkt dit ideaal. Wanneer je een groter bedrijf hebt, dan is het verstandig om meer taken binnen het beheer uit te besteden. Als je regelmatig te maken hebt met wanbetalers, dan is een professionele partij inschakelen voor dit stuk van debiteurenbeheer noodzakelijk. Je hebt als ondernemer de tijd er niet voor om achter openstaande facturen aan te bellen. Bovendien kan een debiteurenbeheerder jou adviseren, je cashflow in de gaten houden en je ontzorgen.

Debiteurenbeheer voor MKB

Wanneer je een midden of klein bedrijf hebt, dan kan het goed zijn dat je iemand, of meerdere collega’s hebt op de administratieafdeling. Is debiteurenbeheer via een externe partij dan wel nodig? Je zou zeggen dat jouw medewerkers dit ook kunnen doen, toch? Het tegendeel is echter waar. Een administratief medewerker is goed in wat hij of zij doet, terwijl een debiteurenbeheerder die bij een externe partij werkt, de hele dag bezig is met aanmaningen versturen en actief achter verlopen facturen aangaan. De ervaring die zo’n persoon heeft, is goud waard. Dit kun jij inzetten om op een snelle, vriendelijke en efficiënte manier jouw beheer te regelen. Een bijkomend voordeel is dat je van de software van de debiteurenbeheerder gebruik kunt maken, deze software is volledig toegespitst op het verkrijgen van een snelle betaling van jouw factuur. Ideaal!

Welke debiteurenbeheerder kies je?

Wanneer je op zoek gaat naar een partij voor debiteurenbeheer, dan is het gevoel wat je erbij hebt belangrijk. Je wilt dat jouw klanten door een vriendelijke, professionele partij benaderd worden wanneer ze een keer te laat zijn met betalen. Daarnaast is de software van belang, je wilt namelijk altijd inzicht hebben in de facturen en processen. Wanneer een klant naar jou belt, dan wil je zelf inzicht en controle houden. Deze partij is uiteraard Creditpartners

Aanbevolen artikelen